ЗА МЕН – СТАНИСЛАВ СЛАВОВ (STANSLAVOV)

 

Фотографията като част от мен от 1988г. …
Обвързан с архитектурата и дизайна, фотографията е свързващото звено и естественото продължение на професионалната ми работа. Занимавам се с архитектура повече от 11 години и стремежът ми е с фотографията да предам цялата енергия на архитекта, изпълнителя или дизайнера на даден продукт в една снимка. Човек трябва да има отношение към това, което снима, затова аз винаги проучвам историята и приложението на обекта за заснемане.

Предствянето на продукти и каталожна фотография е едно от предизвикателствата, с които всеки един фотограф се сблъсква – авторската и комерсиална фотография. Продуктовата фотография за мен е начин да погледна на даден продукт през погледите на дизайнера, продавача и клиента. Художествената и арт фотография са едно от нещата, които съм запазил за собствено хоби – Експериментална фотография … там, където моментът и ситуацията са по-важни от наличната техника, качеството на снимката и правилната експозиция.

stanslavov_about_me1

Идеята

Да бъдеш различен със собствено виждане и подход.

Предизвикателството при снимането на сгради и обекти е в това, че те са статични, могат да бъдат снимани по различно време и от различни хора (например някои от обществените сгради се използват за фон и разпознаване от туристите), но аз винаги търся онзи различен поглед и гледна точка, с които най-добре да отразя и да предам цялата енергия на архитектурния проект и дизайн.

 

Оборудване

Когато техниката е от значение …

Камера – Nikon FX D750 / Sony FX30. Обективи – широкоъглни, макро, tilt-shift. Осветление – стандартно и преносимо, LED, светкавици, фонове, light box и всичко за студийно осветление и оборудване. Допълнително – fly cam, стативи, slider, дрон, отражатели дифузьори и нестандартно оборудване, създадено в зависимост от ситуацията.

Линкове към профила ми в Stock сайт за комерсиална Сток фотография / видео / музика / вектори и ефекти:
https://www.pond5.com?ref=stanslavov
https://www.pond5.com/artist/stanslavov?ref=stanslavov

 

Ключови думи: интериорен фотограф, цена за интериорен фотограф, екстериорен фотограф, архитектурна фотография, фотография на апартамент, фотография на къща за гости, заснемане на интериор, фотография на хотел, хотелска фотография.